Apple Macbook Pro

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Apple Macbook Pro

Apple Macbook Pro са премиум 13 и 15-инчови лаптопи. Включват най-мощните процесори, Retina Display и True Tone технология.

Серията Apple Macbook Pro е най-емблематичната за компанията, а лаптопите й са най-желаните продукти от Mac потребителите. Първият Macbook Pro влиза в производство през 2006г. и до днес държи челни места по продажба в световен мащаб. През годините Apple внася подобрения и свои разработени технологии в поколенията лаптопи и ги превръща в машини, които рядко имат конкуренция.

Macbook Pro е насочена към бизнес потреблението и към професионалистите, които се занимават с творчески професии. Почти безпроблемно се справят с тежък софтуер за графична обработка на изображения, което ги прави отличен избор за видеообработка. Линията се счита за най-високият клас машини в Macbook семейството като нарежда лаптопите преди Macbook Air и Macbook устройствата.

Лаптопът съчетава мощност, елегантност и лекота

В последното поколение Macbook Pro Apple е интегрирал тяхната патентована технология Retina Display, която осигурява акуратност и дълбочина на цветовете. Клавиатурата пък е с подобрена butterfly технология за още по-прецизна функционалност. Моделите от серията се предлагат във варианти 13 и 15 инча.

Този Macbook Pro, който се счита за черешката на тортата, е 15-инчовият модел от 2019г. Той може да бъде поръчан с шест-ядрен Intel Core i7 или осем-ядрен Intel Core i9 процесор. Различните конфигурации също така ви дават възможност да избирате между различни видео карти – Intel UHD Graphics или AMD Radeon Pro; RAM памет – 16GB или 32GB и хард дисково пространство от 256GB до 4TB.

Процесорите, с които се предлагат различните поколения Macbook Pro устройства са от Intel Core семейството. По-старите модели са с Intel Core i5, докато по-новите са с Intel Core i7 или i9 чипове.

От 2015г. до 2019г. лаптопите от серията най-често са се продавали с 8GB RAM памет. Ако обаче искате по-персонализиран компютър, може да си поръчате устройство от тези поколения с 16GB RAM памет. Моделът от 2019г. се предлага с 16GB RAM и възможност за 32GB RAM при поръчка на такъв.

При видео картите разнообразието отново не е огромно. Те използват видео карти на Intel или, в последните години, на AMD като алтернатива на Intel. 15-инчовият модел от 2019г. се предлага с AMD Radeon Pro 560X с 4 GB GDDR5 RAM.

Екранът е едно от отличителните черти на Apple. Откакто през 2012г. е създадена технологията Retina Display, тя е интегрирана в серията Macbook Pro. Мониторът е с LED – подсветка и е с резолюция съответно 2560х1600 за 13-инчовия модел и 2880х1800 за 15-инчовия.

Лаптопите от линията Macbook Pro използват операционната система на Apple MacOS.