Lenovo ThinkCentre

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Lenovo ThinkCentre

Lenovo ThinkCentre е една от сериите настолни компютри на компанията. Нарежда се след по-професионалната и гейминг насочена серия Legion и преди нискобюджетната IdeaCentre. След преминаването на линията от IBM в Lenovo, производството й започва през 2003г. Като IdeaCentre и ThinkCentre са предназначени за масовия пазар, но и за бизнес потребителя, тъй като може да бъде конфигуриран като в пъти по-мощна машина от моделите на IdeaCentre.

В самото начало ThinkCentre изкарва подсерии A, M и Edge

След 2013г. ThinkCentre A и Edge спират да се продават на компютърния пазар. През 2016г. Lenovo обявява започването на производство на нова серия ThinkCentre – ThinkCentre X, която за разлика от „М“ серията (компютри в различен размер кутии и All-in-One) са само All-in-One машини (монитор и компютър в едно).

Плюсовете на серията Lenovo ThinkCentre са това, с което компанията пази репутацията си, а именно здравина, издръжливост и дълъг живот на устройствата. Освен това, при повечето модели имат възможност сами да конфигурирате компютъра си преди да го купите като прибавите или надградите хардуерни компоненти. Друго преимущество е това, че според вашите нужди и това, къде ще използвате машината можете да изберете различен размер кутия – Tiny, SFF, Tower или All-in-One.

Ако сте решили, че All-in-One е правилният избор за вас имате възможност да избирате между подсериите “X” и “M”, които предлагат такива модели

Бихме ви препоръчали ThinkCentre X, тъй като устройствата са тънки и леки като лаптопи и мощни като традиционни настолни компютри. Ако пък вече си имате монитор и това което ви трябва е класическо PC може да избирате между моделите от линията ThinkCentre M.

Tiny кутиите са компактни и лесно преносими, но пък са трудни за надграждане. SFF и Tower кутиите са най-предпочитани както за офис, така и за домашна средаTower кутии дават най-голяма възможност тези компютри да се превърнат в работни станции чрез надграждане или добавяне на хардуерни компоненти.

Моделите от серията Lenovo ThinkCentre разчитат изцяло на процесорите от Intel. През последните години това са само процесори от Intel Core семейството – i3/i5/i7.

Що се отнася до видео картите, има по-голямо разнообразие. В зависимост от това за какво ще се ползва компютърът, имате избор между Intel HD Graphics за по-нискобюджетните модели и AMD Radeon и NVidia GeForce за по-професионалните машини.

RAM паметта варира между 4GB и 32GB като размер, с възможността за добавяне на допълнителна памет.

Мониторите на All-in-One моделите са с размери 21 и 23 инча. ThinkCentre X1 е с широкоекранен анти – рефлексен HD дисплей.

Компютрите Lenovo от сериятаThinkCentre ползват операционна система Windows OS.