Компютър или лаптоп за детската стая?

 

Да поговорим за това на какво да се спрете, когато дойде време да купите за детската стая ИТ устройство.

Въпросът тук е не кое е по – модерно, тъй като всички знаем, че лаптопите имат голямо предимство, въпросът по – скоро е кое е по – практичното и евтино решение.

Не си мислете, че като ви казваме да търсите нещо практично и евтино ви караме да купувате стари модели компютри. Няма такова нещо.

Просто, когато детето ви поотрасне и дойде време да му купите някакво ИТ устройство, не е нужно то да бъде най – нов модел или последен писък на модата. Децата са палави и е добре, поне първото му такова устройство да бъде нещо втора ръка, за да не треперите всеки път като започне да тича насам – натам да не го събори или счупи.

Добре е също така да се спрете на компютри втора ръка, такива като от www.izone.bg примерно.

Защо ви съветваме да погледнете компютри втора употреба?

Разбира се, можете да купите чисто нов компютър, от който и да е магазин, наистина в момента не са никак скъпи.

Но струва ли си покупката на чисто нов компютър, при положение, че можете да откриете компютри втора ръка, които ще ви свършат същата работа?

От една страна ще сте спокойни, че детето ви няма как да разнася устройството от стая в стая, от друга страна можете винаги да го контролирате какво прави, а от трета страна ще дадете съвсем малко пари. А работата, която ще ви вършат компютрите втора употреба от www.izone.bg ще е абсолютно същата, каквато ще ви върши и един чисто нов компютър.

А след като детето ви поотрасне и се научи да пази вещите си, можете да върнете компютъра и да му купите лаптоп. Е, не е ли практично и добро решение това?

 

 

 

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.