Какво е важно да знаем, когато купуваме лаптоп за лични нужди?

В днешно време разнообразието от лаптопи е голямо, спор няма. Марки, характеристики, възможности…

Какво трябва да знаете, когато купувате лаптоп за лични нужни?

1. Дали да закупите нов или да потърсите лаптопи втора ръка?

2. За какво ще ползвате ИТ устройството?

3. Колко инча да е екранът?

4. Каква е издържливостта на батерията?

От голяма важност е да вземете решение дали да се спрете на нови или лаптопи втора ръка.

Защо?

Наясно сме всички, че цените на новите устройства са в пъти по – високи от тези, които се предлагат втора ръка от фирми като www.izone.bg. Разлика обаче между новите и употребяваните почти няма. Въпрос на личен избор е на какви ИТ устройства ще се спрете, но ние ви съветваме да разгледате много внимателно и двата варианта, да сравните цените и характеристиките на лаптопите и едва тогава да решите.

Следващото, което трябва да решите, е за какво ще използвате устройството.

Ако мислите да го използвате у дома, да сърфирате в интернет, без да играете на тежки игри е добре да се спрете на лаптоп с индекс на процесора от 20% до 30%, но ако ще играете на сериозни игри, тогава е добре индекса на процесора да е малко по – мощен – над 35%.

Колко инча да е екранът

Размерът на екрана зависи отново за какво ще ползвате лаптопа си. Ако ще го носите постоянно с вас, можете да се спрете на устройство с 12 инчов екран, което ще е по – леко като тегло, но и няма да е толкова мощно. Ако ще използвате лаптопа си повече у дома, един среден по размер лаптоп с големина на екрана от 14 – 15 инча, може да ви свърши идеална работа.

Издържливост на батерията

Тук трябва много да внимавате, защото за един лаптоп, без значение дали е нов или сте се насочили към лаптопи втора ръка от www.izone.bg, именно издържливостта на батерията е от най – голямо значение. Дългият живот на батерията означава повече часове работа с лаптопа.

 

 

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.