Изгодна ли е покупката на лаптопи втора ръка?

В последните години се говори много усилено за покупката на техника втора употреба и доколко е удачна и изгодна за потребителите. Споровете „за” и „против” не спират, тъй като всеки един от нас има свои разбирания за това какво обича да ползва и какво не.

Има хора, за които покупката на лаптопи втора ръка е немислима, но има друга и то не малка част, за които това е идеалното решение да се сдобият с лаптоп, компютър или таблет на много изгодно.

Не сме ние тези, които имаме право да ви казваме дали на нова или употребявана ИТ техника да се спрете и няма да го направим. В следващите редове ще се опитаме да разгледаме въпроса, който предполагаме ви вълнува, ако сте решили да се спрете на покупката на ИТ техника втора употреба, но се колебаете дали няма да сгрешите в избора си.

Да видим какви са разликите между покупката на нов лаптоп и такъв втора употреба.

Производител

Няма разлика, тъй като и едните и другите лаптопи се произвеждат от едни и същи производители. Разликата между новите и употребяваните ИТ устройства е, че едните се доставят в магазина направо от производителя и доставчика, а другите са били използвани от други хора или фирми за определен период от време.

Технически характеристики

И тук няма особена разлика. И едните и другите притежават едни и същи технически характеристики. Предимството на лаптопите втора ръка е, че можете да откриете устройство, с технически характеристики, които вече не се предлагат на пазара.

Външен вид

Ако сте внимателни, можете да закупите лаптопи втора ръка, които по нищо няма да се различават от чисто новите. В много магазини като www.izone.bg цялата ИТ техника, която се предлага минава през прецизен оглед, преди да се предложи за продажба, а и доста често се случва да се предлагат лаптопи втора ръка, които никога не са били използвани или са били използвани за много кратък период от време.

Цена

Тук вече разликата е доста голяма. За да се убедите, можете сами да сравните цените, на които се предлагат новите ИТ устройства и лаптопите втора ръка. Достатъчно е да знаете точно какъв лаптоп искате да закупите и да влезете на страниците на www.izone.bg и на който и да е онлайн магазин, в който се предлагат чисто нови лаптопи. Сравнете техническите характеристики, обърнете внимание на външния вид, вижте с каква гаранция се предлагат новите и употребяваните лаптопи и сами ще се уверите, че освен цената, която е много по – ниска при лаптопите втора употреба друга съществена разлика няма.

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.