ITopia вече е “Microsoft Registered Refurbisher”

От Септември месец 2010 г. ITopia официално е партньор на Microsoft по програмата “Microsoft Registered Refurbisher”.

Посредством тази програма компанията Microsoft дава възможност на малки и средни предприятия, занимаващи се с обновяване на компютърна техника (употребявани компютри и лаптопи втора ръка) да я продават заедно с лицензирана операционна система на много по-ниска цена. Oперационната система може да бъде “Windows XP Home SP3 for Refurbished PCs” , “Windows XP Professional SP3 for Refurbished PCs” (вече са спряни от поддръжка), “Windows 7 Home Edition for Refurbished PCs” и “Windows 7 Professional for Refurbished PCs” като цената на който и да е от двата Windows-a за обновени компютри е няколко пъти по-ниска, от тази на лицензиран Windows за нов компютър.

За да закупите компютър или лаптоп с такава операционна система трябва да бъдат спазени няколко задължителни условия по програмата. Ето ги и тях:

  • Лиценза за операционната система се продава само заедно с употребяван компютър или лаптоп (не можете да закупите отделно само лиценза и да го сложите на друг компютър).
  • Компютърът или лаптопът трябва да са употребявани минимум 6 месеца и задължително да имат залепен на тях стар лицензен стикер (COA), с който са продадени като нови.
  • Компютърът или лаптопът трябва да имат хард диск и да не са им сменяни дънната платка или процесора.

Когато всички тези изисквания са спазени можете да получите компютър или лаптоп с лицензирана операционна система. Това включва:

  • Още един стикер от Microsoft, който се лепи до стария (COA).
  • Фактура, в която е описан новия лицензен стикер.
  • Допълнителен документ от Microsoft, който удостоверява лиценза.

А сега нека споменем и най-голямото преймущество на тези лицензи, а именно цената.

  • Windows 7  Home 3 for Refurbished PCs – 35$*
  • Windows 7  Professional  for Refurbished PCs – 50$*

За големи поръчки, фондации, благотворителни организации, училища, държавни учреждения и правителствени програми цените на лицензите се договарят допълнително.

*Цените на лицензите се равняват на левовата равностойност на валутата според фиксинга за деня на продажбата.

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.