HP EliteBook 8570w – 10801

Ново предложение – IBM ThinkPad T40

Отново ITopia излиза с ново предложение – IBM T40 с легендарната технология ТhinkPad, служещ за комфортно сърфиране в Интернет и основни ежедневни дейности не само на работното място.

Освен с изчистен дизайн IBM T40 разполага с много удобна за ползване клавиатура, която не се отличава съществено от тази на настолния компютър.

Този модел осъществява революция в лаптоп индустрията чрез инженерното решение, касаещо габаритите на преносимия компютър. IBM T40 e с тегло 2,2 кг и тънкост на корпуса от едва 2,5 см. За сравнение предишното поколение Т30 е почти два пъти „по-дебел“ – 3,6 см.

Друг новаторски момент, въведен от производителя, е  поставянето на магнезиеви нишки в корпуса, което го прави изключително здрав и качествен.

Лаптопът разполага с процесор Pentium M с честота 1,5 Ghz, 40 Gb твърд диск и 512 MB RAM, напълно достатъчни за нормалното функциониране на машината.

14,1”-инчовият екран е ярък и може да осигури максимална резолюция 1400 x 1050, а тестваните от нас батерии предлагат интервал на работа между час и два.

В заключение можем да твърдим със сигурност, че лаптопът  втора ръка IBM T40 е конструиран  в духа и традициите на IBM ThinkPad T-series, a със своята инициативност налага нови стандарти в производството на преносими компютри.

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.