Acer Aspire ES1-731G-P3KZ – 10585

Двуядрено бюджетно решение като IBM ThinkPad R60

Днес на вашето внимание е един от надеждните, а и същевременно доста евтини (на цена под 300 лв.) двуядрени лаптопи втора ръка – IBM ThinkPad R60.

Лаптопът е наследник на по-стария модел IBM ThinkPad R52, като характеристиките му не се различават особено от тези на титанът от Т-серията IBM ThinkPad T60. Основната разлика между тях се изразява в използваните материали при конструкцията им. IBM R60  е така да се каже по-пластмасов от IBM T60, който притежава магнезиеви и алуминиеви сплави в шасито си. Пластмасов в никакъв случай не означава лесен за счупване, защото пластмасата при IBM R60 е доста по-надеждна от тези на новите бюджетни лаптопи например.

Сред лаптопите втора ръка в този ценови диапазон ThinkPad R60 се отличава най-вече с двуядрения си процесор и двата гигабайта оперативна памет.

Моделите, който получихме отново са в много добро състояние, с минимални следи от употреба и батерии, издържащи около 2 часа. Така че, ако търсите надежден и евтин лаптоп втора употреба с двуядрен процесор и прилични характеристики, то IBM ThinkPad R60 ви очаква в магазина на ITopia.bg.

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.