Лаптопи втора ръка за проектиране и 3D

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи за проектиране и 3D

Лаптопи за проектиране и 3D Лаптопите предназначени за проектиране и 3D моделиране са със специален статут. Тези машини са от много висок клас. В тяхната хардуерна конфигурация влизат компоненти от тежката артилерия. Това са най – новите и най – мощните модели на различните елементи. Точно поради тази причини, тези лаптопи са едни от най – скъпите на пазара. Изключително високото качество на компонентите, също както и високата производителност са от най – голямо значение за потребителят, търсещ такава машина. За да работите с проектантски програми като CAD, софтуер за 3D моделиране, CGI ефекти, професионални видеообработващи програми, кодиране или да играеш най – новите игри, ще ви е необходим много по – различен лаптоп от такъв, на който просто да може да гледате филми. Ако това е вашият случай, значи търсите машина с точно определени спецификации.

Размер

За дейностите, които ще извършвате едва ли приоритет за вас е този лаптоп да е малък и преносим. Предпочитаните размери за такъв тип дейности е минимум 15 инча, като може да се стигне дори до 21 инча. Идеалният размер е 17 инча.

Екран

Екранът е от изключително голямо значение за професионалистите, търсещи да закупят такова устройство. Той не трябва да отблясква светлина и трябва да е най – малко с HD резолюция. Идеалният вариант е 4K екран.

Портове

Освен няколко USB входа, лаптопът трябва да притежава и портове за включване на периферни устройства, напр. монитори.

Процесор (CPU)

Тук не бива да се правят никакви компромиси с цена и качество. Процесорите, които могат да работят с такъв тип тежки и професионални програми са последните поколения на Intel Core i7 и най – новият процесор i9.

Видео карта (GPU)

Това е един от най – важните, ако не и най – важният компонент за конфигурацията на такава машина. Никога не разчитайте на вградената в процесора Intel HD Graphics видео карта. Заложете на сигурно и изберете графичен процесор от една от следните линии: NVidia GeForce, NVidia Quadro или AMD Radeon. Това ще ви даде гаранция за безпроблемна работа.

RAM памет

И тук трябва да скочите в дълбокото. Нито 4GB, нито 8GB RAM памет ще са ви достатъчни. На своите интернет страници, производителите на такъв тип софтуер може да посочват 4GB или 8GB RAM като абсолютен минимум, но истината е, че това е твърде недостатъчно. Идеалният вариант е 16GB, а някои предпочитат дори 32GB RAM памет.

Твърд диск

Работата със такъв тип специализиран софтуер обикновено е свързана с огромни по размер файлове. За това в тази категория се препоръчва абсолютен минимум от 500GB пространство. В най – добрия вариант – 1TB или 2TB. Във все повече машини предназначени за 3D моделиране се среща комбинация от едновременно свързани HDD и SSD. Най – подходящи за извършването на такъв тип дейности (проектиране и 3D) са геймърските лаптопи, както и така наречените работни станции, които се явяват алтернатива на мощни настолни компютри.