Лаптопи втора ръка от 1000 лв до 2000 лв

Показване на всички 2 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи над 1000 лв.

В тази ценова категория за лаптопи втора ръка, влизат най – добрите ни предложения. Това са премиум машини от най – висок клас, както бизнес клас, така и геймърски модели. Реалните цени за нови такива модели варира между 4000 и 5000 лв. Лаптопите са създадени и конфигурирани така, че да могат да вършат всичко, което им бъде поставено като задача. Те могат да бъдат разделени условно на няколко подвида.

Много висок бизнес клас

Това са премиум бизнес линиите на топ марките като Dell Latitude и Precision, HP ProBook и EliteBook, Lenovo ThinkPad, Fujitsu LifeBook и други. Обикновено те са с размер до 15 инча, за да могат да бъдат лесно преносими и да бъдат на разположение на професионалистите във всеки един момент.

Работни станции

Това са модели от същия бизнес клас, които се ползват като заместители на настолните компютри. Често срещани са размерите над 17 инча. Те са толкова мощни, че сами по себе си могат да служат като мини сървъри.

Проектиране и 3D

Параметрите, характерни за лаптопите над 1000лв., позволяват на потребителите да работят с CAD програми, софтуер за CGI и 3D моделиране, професионални програми за видеообработка и много други тежки приложения.

Гейминг

Всички гейминг лаптопи влизат в тази категория, по простата причина, че те изискват най – добрите спецификации, за да задоволят изискванията на тази група потребители.

Основни характерни параметри

Екран

Дисплеят на тези лаптопи е от огромно значение. Резолюцията на различните модели варира от HD до 4К. Задължително са с анти-отбляскващо покритие.

Процесор

Процесорите са от най – нови поколения, най – висок бизнес клас Intel Core i7 модели.

RAM памет

За да се поеме цялото натоварване, тези машини са оборудвани с RAM памет 8GB, 16GB или 32GB, в зависимост от тяхното предназначение.

Твърд диск

И тук има разновидности според целите на лаптопа. Някои са хард диск 1TB HDD, други са със SSD, а някои геймърски машини са с HDD+SSD.

Видео карта

Голяма част от моделите са само с вградена Intel HD Core Graphics видео карта, но други предназначени за работа с графични изображения, както и геймърските машини, са с външни графични процесори (GPU). Най – често това са NVidia и AMD видео карти.