Компютри втора ръка за интернет

Показване на всички 7 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:
Компютри за интернет и леки програми

Компютри предназначени за интернет и леки програми

Компютрите предназначени за интернет и леки програми са машини, които влизат в нисък клас настолни устройства. Точно тази основна характеристика предопределя и ниските им цени на пазара.  Насочени са към непретенциозния потребител, който няма да ползва този компютъра, за да извършва по-специфични дейности от такива, свързани със сърфиране в интернет, пращане на имейли, ползване на Facebook, разглеждане на снимки, слушане на музика, Skype чат, ползване на Word документи и други подобни леки задачи, които реално няма да натоварят компютъра ви.

Тази категория настолни компютри са отлично решение за устройство предназначено за общо ползване от семейството ви.  Поради факта, че тези машини са от ниска ценова категория, то и хардуерните компоненти са от същия клас. Това означава, че те могат да бъдат нискобюджетни по-нови модели елементи или по-стари модели хардуер, който не може да се справи със съвременните програми, изискващи по-високи параметри от тези компоненти.

В тази връзка, тези настолни компютри, в зависимост от конфигурацията, може и да не могат да ви възпроизведат филми с HD качество. При тях може да усетите забиване, замръзване или прескачане на картината.

При по-голямо натоварване, също така е възможно да се усетите забавяне на работата на системата, което може да се усети като отнемане на дълго време при зареждане на програми или отваряне на снимки или други файлове.

Параметри на настолни компютри за интернет и леки програми

Процесор

Това е основният хардуерен компонент, заради който тези компютри влизат в графата „нискобюджетни“. Обикновено, включените в този клас компютри процесори не са процесори от семейството на Intel Core, които се водят за стандарт в съвременните PC-та. В повечето случаи, включените процесори са от по-нисък клас или са модели от стари поколения Core2Duo, които не са достатъчно мощни, за да изпълняват по-тежки задачи или да работят безпроблемно при по-голямо натоварване.

Друга основна характеристика е, че в голяма част от тези машини, процесорите са двуядрени, което в комбинация с ниска тактова честота (скорост/GHz), предопределя вида работа, която могат да извършват.

Този тип процесори ще ви свършат перфектна работа за гореизброените типове дейности.

RAM памет

Добрата новина е, че вече трудно ще намерите настолен компютър с включена само 2GB RAM памет. Дори PC-тата, предназначени за ползване на интернет и леки програми са с 4GB RAM. Това ще ви даде спокойствието, че стига да не работите с тежък софтуер, не би трябвало да усетите никакво забавяне на системата ви. 4GB RAM е повече от достатъчно за такъв тип компютри.

Кутия

Обикновено, по-малките кутии (SFF-Small Form Factor) са по-евтини от големите (Tower). Това е така и при машините, за които говорим. Голяма част от тези компютри се помещават в SFF кутии. Това си има своите плюсове и минуси.

  • Предимствата са, че тези кутии са много компактни и преносими и може да ги позиционирате навсякъде – под бюрото, на бюрото, хоризонтално или вертикално.
  • Недостатъците са, че поради малкият си размер, те трудно могат да поместят допълнителен хардуер, ако решите да надградите системата.

Освен изброените компоненти, при избор на такъв нискобюджетен семеен компютър, обърнете внимание на големината на хард диска, на който ще пазите различни файлове, както и на размерът на монитора, който искате да ползвате.