Компютри втора ръка за интернет, филми и музика

Показване на всички 10 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:
Компютри за Интернет, филми и музика

Компютри, предназначени за интернет, филми и музика

Настолните компютри, предназначени за ползване на интернет, филми и музика са сред най-разпространените на пазара и предпочитани от масовия потребител. Те се купуват с една единствена цел, а именно развлечение и забавление.

Тъй като конфигурациите им не предвиждат работа с тежък, специализиран софтуер или сериозен гейминг, това ги нарежда в графа „нисък до среден клас“ компютри, което предопределя и сравнително ниската им цена. Това пък, от своя страна, го прави привлекателен за покупка.

Тези компютри, в комбинация с добър монитор и високоговорители, могат да се превърнат в идеалното решение за домашно кино. Обикновено, компютърните конфигурации за тази категория устройства позволява да възпроизвеждат филми с HD качество без никакви проблеми.

Потребителят, който избира такъв тип настолен компютър най-често ще го ползва за сърфиране в интернет, гледане на филми, слушане на музика, ползване на офис пакет, сваляне на снимки, Skype чат и др.

Разнообразието от дейности, които могат да се извършват на компютри от тази категория, предопределя и разнообразието от конфигурации. Но все пак, ако искате такъв тип машина трябва да знаете за какво да гледате, а именно – хардуерните компоненти.

Хардуерни компоненти за компютри, предназначени за интернет, филми и музика

Процесор

Това е  основният  и най-важен хардуерен компонент за конфигурацията на компютрите, влизащи в тази категория. Типично за тях е да са с включени двуядрени процесори от Intel Core семейството като нискобюджетния i3 или i5 процесорите среден клас. Тези модел, макар по-стари поколения, имат достатъчно мощност да превърнат компютъра ви в център за забавления. Тези процесори са и с Hyper Threading технология, която виртуално удвоява броя на ядрата. Други стандартни за тези настолни компютри процесори са модели Pentium и AMD.

Процесорите, конфигурирани в компютрите за интернет, филми и музика могат да се справят с натоварването и на куп други поставени от вас задачи. Именно процесорите превръщат тези настолни PC-та в идеална компания за развлечения във вашия дом.

RAM памет

Размерът на RAM памет също никак не е без значение. За щастие тези настолни компютри не се предлагат с RAM по-малка от 4GB. А това е стандарт за една винаги добре работеща машина. 4GB ще ви осигури безпроблемна и гладка работа, независимо от натоварването, като дори може да се справи и с тежък мултитаскинг.

Твърд диск

Твърдия диск е много важен хардуерен компонент при закупуването на компютър, който ще ползвате предимно за развлечения. Подсигурете се с устройство с по-голямо пространство, където да съхранявате, снимки, филми, музика, документи и други файлове.

Монитор

Когато става въпрос за компютър и то за компютър за развлечения, то размерът има значение. Говорим за размера на монитора. Колкото по-голям, толкова ще сте по-доволни. Щом основните ви дейности на този компютър ще са да сваляте и гледате филми, както и да изкарвате часове в Youtube, то тогава недейте да падате под 19 инча, а най-добре 24 инча.

Кутия

Компонентите за конфигурация на такъв тип компютри може да бъде поместена във всякакъв тип кутия – от мини PC, през Tower до All-in-One. Но имайте предвид, че ако изберете All-In-One трудно ще можете да надградите система си в бъдеще.