Компютри втора ръка с вградена видео карта

Показване на всички 9 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:
Компютри с вградена видеокарта

Компютри с вградена видео карта

Вградената видео карта е графичният процесор (GPU), който е вграден в същия чип като централния процесор (CPU). Една вградена видео карта (GPU) не използва собствена RAM; вместо това използва паметта на системата. Така че, ако имате компютър с 4 GB оперативна памет, видеокартата може да използва някъде между един и пет процента от наличната памет за графична обработка. Разбира се, този процент варира в зависимост от поставената задача, особено ако са включени много програми и прозорци в браузера или играете.

Предимството на интегрираното устройство е, че е по-евтино, което от своя страна означава по-евтин компютър. Вградената графична карта генерира много по-малко топлина от външната видео карта и използва значително по-малко енергия, което подобрява живота на батерията.

Интегрираните видео карти са идеални за хора, които извършват ежедневни задачи с неспециализиран, тежък софтуер. Това включва гледане или редактиране на видеоклипове, 2D игри и обща текстообработка. Такива дейности не са интензивно графични, така че видеокартата от нисък клас е идеална. Това не означава, че няма да можете да играете 3D игри, но ще трябва да намалите настройките на графиката или ще изпитате забавяния по време на играта.

Вградената видео карта има няколко предимства пред външната. Тя е малка, енергийно ефективна и по-евтина от външната графична карта. Интегрираните графики имаха лоша репутация, но това се промени много през последните години.

Сега е достатъчна добра за ежедневни общи задачи, включително някои игри и дори 4K видео, но все още се бори в някои области. Видео картата не е подходяща за възпроизвеждане на най-новите игри от висок клас или за работа с графични програми.

Друга важна забележка е, че видео картата споделя паметта с основната системна памет. Повечето съвременни процесори имат вградена видео карта. В компютрите, които също така имат и външна графична карта, софтуерът ще превключва между двете автоматично. Системата ви ще се опитва да балансира производителността и ефективността.

Тези видео карти най-често се използват като единствената опция за устройства, където компактният размер е приоритет, като лаптопи, таблети и смартфони. Можете също така да ги получите с по-нискобюджетни настолни компютри.

Водещите компании, които произвеждат вградени видео карти са Intel, AMD и Nvidia, но само последните две произвеждат и външни видео карти от много висок клас.

Тъй като вградените видео карти са интегрирани в силикона на дънната платка, където общото захранване и охлаждане са важни критерии, те не могат да бъдат толкова големи и мощни, колкото външните видео карти.

Ползите от интегрираната графика - като размера на устройството и по-дългия живот на батерията , може да наклонят везните при избор между външна и вградена видео карта. Тя е достатъчна за повечето програми на Adobe. Ако процесорът ви е по-нов модел, видео картата към  него ще може да обработва и 4K видео.

Intel HD Graphics и Iris включени в разлините модели и линии на по-новите поколения Intel процесори са с подобрени характеристики, което означава, че могат да се справят с много тежко графично натоварване. Но добрата производителност на системата ви, зависи от комбинацията на хардуерни елементи в конфигурацията.