Компютри втора ръка от 550 лв до 5000 лв

Показване на всички 3 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:
 • Lenovo ThinkCentre M91p Геймърски Компютър – 14267

  Lenovo ThinkCentre M81 Геймърски Компютър

  569лв.
  badj

  КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ

  star
  ПРОФИЛАКТИКА:
  Почистен от прах
  question
  НИВО НА ШУМА:
  Безшумен при нормално натоварване
 • Dell Optiplex 7010 i7 Геймърски Компютър – 14045

  Dell Optiplex 7010 i7 Геймърски Компютър

  699лв.
  badj

  КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ

  star
  ПРОФИЛАКТИКА:
  Почистен от прах
  question
  НИВО НА ШУМА:
  Безшумен при нормално натоварване
 • Lenovo ThinkCentre M91p Геймърски Компютър – 14267

  Lenovo ThinkCentre M82 i7 Геймърски Компютър

  749лв.
  badj

  КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ

  star
  ПРОФИЛАКТИКА:
  Почистен от прах
  question
  НИВО НА ШУМА:
  Безшумен при нормално натоварване
Компютри на цени над 550 лв.

Компютри на цени над 550 лв.

Какви компютри влизат в ценова категория над 550лв?

Както се предполага и от високата цена, това са настолните компютри от най-висок клас. Машини, създадени за взискателните потребители, геймърите и професионалистите. Те могат да ви предложат най-доброто качество и гарантирано безпроблемна и гладка работа.

Обикновено в тази категория влизат най-добрите машини, модели от най-висок клас бизнес линии (Dell OptiPlex, Lenovo ThinkCentre, HP ProDesk и т.н) или гейминг компютри на най-добрите марки.

Предназначение на компютрите над 550лв.

В домашна среда

Тъй като, както вече споменахме, компютрите в тази категория мога да предложат само най-доброто, това ги прави идеални за хора, които работят на свободна практика и могат да го правят в уюта на собствения си дом.  Тези компютри се водят работни станции и са подходящи за всякакви по-творчески професии.

В офис среда

С подходящ размер монитори, тези настолните компютри втора ръка са отличен избор за проектантски фирми, рекламни агенции, студия, които се занимават с графична обработка, CGI и други подобни дейности.

Мултитаскинг

С параметрите, които тези компютри предлагат, никога няма да усетите забавяне на системата, дори ако има случай, в който сте отворили AutoCad, Adobe After Effects и PhotoShop едновременно.

Гейминг компютри

В тази ценова категория влизат и гейминг машините. Цените тук варират според спецификациите на хардуерните компоненти, които се предлагат в конфигурацията. Обикновено гейминг компютрите са с възможност за надграждане, което ви предоставя много възможности според вашия личен избор.

Характеристики на хардуерните компоненти

Тъй като тази ценова категория няма таван, параметрите могат много да варират. Въпреки това, има приблизителни минимални характеристики на хардуерните компоненти, според които компютрите попадат в тази група.

Процесор

Изискванията за процесор тук са високи. Той трябва да е най-добрия сред най-добрите, за да покрива всички нужди на потребителя. Поради тази причина, най-често срещаните процесори в тези машини са Intel Core i7. Може да не са модели от най-новите поколения CPU, но вършат същата безпроблемна работа.

Intel Core i7 се водят най-висок клас процесори, вече на малка крачка след излезлите в продажба през 2017г. Core i9.

Външна видео карта

В конфигурациите на тези компютри трудно ще се случи да не е включена външна, а не вградена видео карта. Ако попаднете на такава система, а ще ползвате компютъра за тежки, графично наситени програми или гейминг, изберете друга машина.

Тъй като външният графичен процесор е от особена важност, много често ще намерите в тези компютри втора употреба включени най-новите модели на NVidia GPU. Те са най-добрият избор за CGI, видеообработващи програми, както и за софтуер за 3D моделиране.

RAM памет

Като другите компоненти и размерът на RAM паметта не отстъпва по важност. За тази категория компютри общоприетият минимум е 8GB RAM, макар да се препоръчва повече, изхождайки от предназначението на тези компютри.  Ако работата ви е свързана с тежки програми или сериозен гейминг, то не правете компромис с RAM паметта и заложете на 16GB.

Твърд диск

Колкото по-голямо е дисковото пространство, толкова по-малко грижи за вас. Работата с професионални програми означава и много големи по-размер файлове за съхранение. Препоръчваме ви минимум за хард драйв от 500GB свободно пространство.