Компютри втора ръка с ultra-small-form-factor кутия

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:
Компютри с кутия USFF

Компютри с кутия Ultra Small USFF, USDT

Какво е USFF, USDT?

Ultra Small Form Factor (USFF) или Ultra Slim Desktop (USDT) са най-малкия размер кутии, който може да изберете от вариациите на Desktop и Tower компютрите на пазара. Те спадат към категорията Mini PC и се нареждат по големина след средния размер кутии SFF (Small Form Factor).

Различните брандове производители наименуват моделите си Mini компютри по различен начин. Така например, Dell нарича серията си малки кутии Optiplex USFF, докато HP ги определя като USDT. И в двата варианта това са просто разновидности на Mini PC и споделят сходни за тези тип кутии характеристики.

Характеристики на USFF, USDT

Обикновено тези кутии са с размер между 35 и 40 см и са най-тънките сред всички останали разновидности на кутии. Те са изключително удобни за пренасяне поради лекото си тегло и компактния си размер. Могат да стоят вертикално на бюрото ви или да ги сложите хоризонтално на повърхността така, че да поставите монитор отгоре им.

Най-малкият тип кутия е предназначен да съхрани мястото на бюрото ви и поради тази причина те са често срещано устройство в работните среди. Въпреки че малкият размер на този тип компютри ги прави удобни за потребителите с ограничено работно пространство, точно това е и причината в чести случаи тези кутии да са с минимална възможност за надграждане на системата.

Повечето USFF поддържат само едно до две вътрешни гнезда за хардуерни устройства, което значително ограничава капацитета им за съхранение на данни. Компютрите с тези ограничения в пространството често правят работата с USFF трудна и значително усложняват охлаждащата функция в сравнение с по-големите кутии с подобно оборудване.

Компактният размер е и причината повечето модели USFF или USDT компютри да нямат PCI или PCIe слотове. Други ограничения са в модела на процесора, както и в размера на RAM паметта.

С развитието на технологиите и смаляването на размерите на хардуерните компоненти, USFF и USDT стават все по-привлекателни за потребителите, тъй като започват да съчетават компактността на лаптоп с мощността на елементите, които са присъщи за по-големият размер компютри.

Едни от основните предимства на Мини кутиите са ниската консумация на енергия и ниските нива на шум.

Можете също така да закупите мини компютър като бекъп вариант за стандартния си размер компютър, в случай, че не ви се рискува да останете без резервна опция при евентуална повреда на основната ви машина. Но докато вашите основни данни са на външни твърди дискове или онлайн, можете да го смените с мини компютър само за няколко минути.

USFF не са много мощни, но моделите от нисък клас обикновено имат четириядрен процесор, който се използва и при нископроизводителни лаптопи.

Тези компютри са идеални за ненатоварващи ежедневни задачи като проверяване на електронна поща, уеб сърфиране и работа с програми на Microsoft Office. За такъв тип дейности тези компютри ще се справят безпроблемно.

Но, за да избегнете забавяне и забиване на системата не залагайте на минималната спецификация от 2GB RAM памет. Windows 10 ще работи с 2GB, но работи по-добре с 4GB или повече.