HP Compaq 6530b – 9926

Двуядрени лаптопи втора употреба от ITopia.bg

С радост можем да Ви съобщим, че получихме разнообразие от двуядрени лаптопи, които спадат към категорията “втора употреба” само заради липсата на пълна окомплектовка (оригинални кашони, книжки и т.н.). Всички лаптопи имат перфектен външен вид (буквално изглеждат като нови), напълно функционални са и имат отлични батерии.

Повечето от моделите са пуснати на пазара преди около 2-3 години и са предимно от високия клас лаптопи – мощни, със силни процесори и видеокарти, които все още са конкурентни на пазара и държат висока цена. Лаптопите са с различни параметри и размери и сред тях може да се срещнат  марки като HP, DELL, Toshiba, Acer, Sony VAIO. Определено от тях могат да се изтъкнат няколко впечатляващи модела.

Един от тях е все още много актуалния на пазара HP Pavilion dv5, притежаващ елегантен дизайн, бърз двуядрен процесор на AMD RM-72 2.1 GHz, предостатъчно оперативна памет и добра видеокарта – ATI Mobility Radeon HD3450.

Като сме тръгнали с HP Pavilion не може  да не споменем и предшественика на dv5 – HP Pavilion dv6000. Този модел излезе първо  в САЩ и чак след известно време се появи на европейския пазар. Той също е оборудван с мощен  процесор с две ядра Intel T7250 2 Ghz, притежава видеокарта nNidia GeForce 8400 GS с 256 MB собствена памет и също има приятен дизайн, присъщ за серията HP Pavilion.

Сред всички се отличава и геймърският лаптоп  Acer Aspire 5920G. Бързият процесор Intel T7300 2GHz с 4 MB кеш и мощната видеокарта nVidia GeForce 8600 GT правят лаптопа подходящ дори и за най-новите игри, а цената му е по-малко от половината на един нов геймърски лаптоп.

За любителите на леките и ултрамобилни лаптопи пък са подходящи моделите  Sony VAIO VGN-SZ1XP или Dell Latitude D420.

Като цяло можем да обобщим, че представените втора употреба лаптопи са добро решение, ако желаете да се сдобиете със съвременен двуядрен лаптоп с добри параметри и то на доста размуна цена.

Всички останали лаптопи втора употреба можете да намерите в сайта на ITopia.bg.

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.

Коментари са затворени.